Ängspromenaden – Ingared
Ängspromenaden - slutsålt

OMRÅDET

25 minuter från göteborg ligger barnvänliga Ingared precis intill naturen

Ängspromenaden ligger i tätorten Ingared där naturen är nära och omgivningarna barnvänliga. Med närheten till skog, äng och sjö infinner sig lugnet snabbt. Samtidigt som Ängspromenaden är ett tryggt och naturnära boende är det enkelt att pendla till Göteborg som ligger 25 minuter söderut, och till Alingsås 10 minuter norrut. 2 minuter med bil från hemmet kommer du direkt ut på E20 som enkelt tar dig till jobbet.

Ingared expanderar och Ängspromenden är en del av det nya och moderna området Ingareds Ängar. Här växer ett barnvänligt och naturnära område fram precis intill skogen och 5 minuter från sjön Sävelången som är perfekt för bad, fiske och båtar. På sommaren ligger det en stor badbrygga med hopptorn vid stranden och inte långt ifrån finns både båtplatser, bastu, beachvolleybollplan och flera promenadstigar med sjöutsikt att välja på.

Ingared bjuder på en idyllisk miljö som ger utrymme för hela familjen att ha en aktiv fritid. Med gång- och cykelvägar är det nära till allt och tryggt för barnen ta sig till skolan på egen hand. Kompisar finns nära och det är enkelt att ta cykeln till fritidsgården, skateparken och idrottshallen. I Ingared finns också en vårdcentral som öppnar vid bokade tider, ett ålderdomshem och en mataffär som kombineras med en pizzeria.

Kollektivtrafiken tar dig enkelt till Göteborg och till Alingsås. Tågen går från Norsesund där pendeltåget mellan Göteborg och Alingsås stannar två gånger i timmen. Det är cykelväg nästan hela vägen till stationen som ligger 3 km från hemmet. Självklart kan du också ta bussen till stationen, från hållplatsen mitt i samhället som ligger 400 meter från Ängspromenaden. Från samma hållplats går det också lokalbussar som tar dig in till Alingsås.

Med 500 meter till förskola, skola och idrottshall finns allt nära

I Ingared infinner sig ett lugn samtidigt som det är fullt av liv. Här är det barn som cyklar, går hem från skolan, spelar pingis på fritidsgården och åker skateboard i den moderna skateparken. Det finns flera förskolor i området och i Ingaredsskolan går förskoleklass upp till årskurs 6. På skolans område ryms matsal, idrottshall, flera lekplatser, fotbollsplaner och mycket mer. Ingareds bibliotek ligger precis intill skolan och är bemannat flera dagar i veckan.

Här bor hela familjen tryggt och bekvämt

Här i Ingared är naturen nära samtidigt som storstaden aldrig är långt borta. Ängspromenaden är beläget i ett område som tar tillvara på den natursköna omgivningen och skapar ett barnvänligt område perfekt att växa upp i. Det första som byggdes här på Ingareds Ängar var en av områdets lekplatser. Sedan dess har en vacker damm anlagts och många moderna bostäder har uppförts. I Ängspromenadens parhus får du ett bekvämt boende i bostadsrättsform och en trygg vardag i barnvänlig miljö.

NÄRA TILL ALLT

  • 25 minuter till Göteborg
  • 10 minuter till Alingsås
  • 5 minuter till busshållplats
  • 5 minuter till badstrand, båtplats och fiske
  • 5 minuter till förskola och skola
  • 5 minuter till mataffär och pizzeria

Fullt av liv och rörelse på Ingareds Ängar

Ingareds Ängar är ett helt nytt bostadsområde i direkt anslutning till samhället Ingared, en mil söder om Alingsås. Bostäderna på Ingareds Ängar växer fram i etapper där Ängspromenaden är ett av flera byggprojekt. När Ingareds Ängar står klart kommer området bestå av ca 100 nya bostäder i form av radhus, kedjehus och mindre flerbostadshus. Området växer fram i snabb takt och det börjar redan sjuda av liv och rörelse. Detta blir ett barnvänligt område gjort för att cykla runt i, åka skateboard, spela fotboll på gräsytorna, leka på lekplatserna, lägga ut en filt och ha picknick eller bygga koja i skogen intill.